076-5645050 info@smobreda.nl
In dit interview staat Peter, een activeringcoach bij woonlocatie de Gaarshof, centraal. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over het begeleiden van cliënten en het onderhouden van de tuin.

Het zien dat cliënten plezier beleven aan het werk en tegelijkertijd kennis opdoen, is bijzonder waardevol.

Rol binnen de organisatie

Als activeringcoach in de tuin van de Gaarshof is Peter verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten die graag in de tuin werken en het onderhoud van de tuin. Hij speelt ook een rol in het beheer van de moestuin, waarbij de cliënten actief betrokken worden.

Werving en achtergrond

Peter kwam bij de Gaarshof terecht via een kennis die al bij de organisatie werkzaam is. Hoewel hij geen achtergrond heeft in de zorgsector, brengt hij met dertig jaar ervaring als hovenier waardevolle kennis mee. Zijn aanstelling werd unaniem gekozen door de cliënten.

Favoriete aspect van het werk

Het meest mooie aspect van Peters werk vindt hij het samenwerken met de cliënten in de tuin. Hij geniet ervan om hun plezier te zien en samen met hen kennis op te doen. De cliënten krijgen vaak complimenten over de moestuin, wat hun zelfvertrouwen bevordert.

Peter zegt hierover het volgende:

‘’Het zien dat cliënten plezier beleven aan het werk en tegelijkertijd kennis opdoen, is bijzonder waardevol’’

Bijzonder moment met een cliënt

Een bijzonder moment voor Peter is als een cliënt de kans krijgt om met een kraan te werken. Hoewel het in het begin wat onwennig is, blijkt de cliënt al snel zeer bekwaam te zijn.

Peter zegt hierover het volgende:
 “Zijn stralende gezicht op de kraan benadrukte het belang van mensen in hun kracht te zetten.”

Persoonlijke groei

In het werk heeft Peter veel geleerd, bijvoorbeeld als het gaat over het verminderen van vooroordelen. Door direct met de cliënten samen te werken en hun uitdagingen te begrijpen, heeft hij een dieper begrip ontwikkeld en voelt hij zich nog meer gemotiveerd om bij te dragen aan hun welzijn.

Aanbeveling voor SMO Breda als werkplek

Peter beveelt SMO Breda van harte aan als werkplek. Hij waardeert de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling binnen de gestelde kaders en de aanwezige expertise en ondersteuning van collega’s en leidinggevenden.

Ervaringsverhalen

Gerelateerd
Vrijwilliger bij inloop wegwijs  

Vrijwilliger bij inloop wegwijs  

Maak kennis met Maurice van Bergen, een vrijwilliger bij Inloop wegwijs van SMO. Hij vertelt over zijn werk en ervaringen bij het helpen van mensen met administratieve taken. Ik ben altijd maatschappelijk betrokken geweest, maar mijn vrijwilligerswerk heeft mijn...

Lees meer
Ervaringsverhaal Peter

Ervaringsverhaal Peter

In de huiselijke sfeer van Peters appartement worden we hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Peter woont nu zelfstandig na begeleiding van Housing First en reguliere ambulante begeleiding. Hier ontmoeten we ook Pieter, trajectregisseur van Housing First. Hun...

Lees meer
Ervaringsverhaal Sjaan

Ervaringsverhaal Sjaan

Vandaag bezoeken we Sjaan, een cliënt van SMO die nu zelfstandig in een appartement woont en ambulante begeleiding ontvangt. We worden hartelijk verwelkomd door Sjaan en zijn vrolijke hondje. Jeannette, Ambulant Activeringscoach van Team Gewoon Thuis, is ook...

Lees meer