076-5645050 info@smobreda.nl

Als we de vraag krijgen wat we bij team Gewoon Thuis precies doen, beseffen we ons hoe lastig het is om daar snel antwoord op te geven. Daarom neemt een van onze Wooncoaches je graag mee in een dag bij Gewoon Thuis.

De emotie op zijn gezicht toen hij het vrijwaringsbewijs in handen kreeg, was onbetaalbaar.”

Een start vol uitdagingen

Elke dag begint met een strakke agenda, maar aan het einde van de dag vraag ik me vaak af waarom ik die eigenlijk heb. Toch biedt het me wel houvast.

Een Verrassend Begin

Gisteren was een dag vol verassingen. De dag startte met het ophalen van een scooter samen met een cliënt. Zijn oude scooter was gestolen, en dat raakte hem diep. Voor hem betekent die scooter vrijheid: het stelt hem in staat zelfstandig te zijn, vrienden te bezoeken, eten te kopen en naar ziekenhuisafspraken te gaan.

Na eindeloos speuren op Marktplaats vonden we uiteindelijk een geweldige deal: voor een schamele 60 euro tikte hij een scooter op de kop. De emotie op zijn gezicht toen hij het vrijwaringsbewijs in handen kreeg, was onbetaalbaar.

Zorgelijke situaties onderweg

Daarna was het tijd voor een huisbezoek. Onderweg belde ik met de Trajectregisseur van een cliënt waar we ons zorgen over maakten. Hij opende al dagenlang niet de deur en kwam niet opdagen op zijn werk. Dat riep om directe actie. Uiteindelijk opende hij toch de deur, en wat we zagen was verontrustend: een onverzorgde en zieke cliënt in een vervuilde woning.

In het gesprek vertelde hij over eenzaamheid en zijn strijd om voor zichzelf te zorgen. Samen concludeerden we dat het beter was om voorlopig terug te gaan naar zijn vorige woonlocatie, voordat hij deze woning kreeg.

Zijn schaamte en tranen waren hartverscheurend. Bij aankomst op de woonlocatie werd hij echter warm ontvangen door collega’s en medebewoners. Ze regelden zijn was, verzorgden eten en boden hem de middelen om op te frissen. Een hartverwarmend gebaar.

Onverwachte Wendingen

Onderweg naar huis regelde ik nog wat zaken via de telefoon met collega’s. Zo eindigde mijn dag anders dan ik had verwacht. Maar één ding is zeker: ik heb de leukste baan binnen SMO.

Geen dag hetzelfde bij Gewoon Thuis

Ons werk is een reis vol onverwachte wendingen, maar met een missie waar ik volledig achter sta. Elke dag is een kans om impact te maken en verschil te creëren.

Ervaringsverhalen

Gerelateerd

Ervaringsverhaal Peter

Ervaringsverhaal Peter

In de huiselijke sfeer van Peters appartement worden we hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Peter woont nu zelfstandig na begeleiding van Housing First en reguliere ambulante begeleiding. Hier ontmoeten we ook Pieter, trajectregisseur van Housing First. Hun...

Lees meer
Ervaringsverhaal Sjaan

Ervaringsverhaal Sjaan

Vandaag bezoeken we Sjaan, een cliënt van SMO die nu zelfstandig in een appartement woont en ambulante begeleiding ontvangt. We worden hartelijk verwelkomd door Sjaan en zijn vrolijke hondje. Jeannette, Ambulant Activeringscoach van Team Gewoon Thuis, is ook...

Lees meer