076-5645050 info@smobreda.nl

Vandaag bezoeken we Sjaan, een cliënt van SMO die nu zelfstandig in een appartement woont en ambulante begeleiding ontvangt. We worden hartelijk verwelkomd door Sjaan en zijn vrolijke hondje. Jeannette, Ambulant Activeringscoach van Team Gewoon Thuis, is ook aanwezig. 

Ik gun iedereen de hulp die ik heb gehad.

Achtergrond en kennismaking met SMO 

Sjaan vertelt over zijn achtergrond en hoe hij bij SMO terecht is gekomen. Hij beschrijft zijn ongelukkige huwelijk en scheiding, waarbij zijn vrouw kampte met gezondheidsproblemen. Na omstandigheden moest Sjaan zijn net verbouwde koophuis verlaten en kwam hij terecht in een opvang voor ouderen in Tilburg via de GGZ. Dit was echter niet de juiste plek voor hem. Uiteindelijk werd hij doorverwezen naar Woonvoorziening de Gaarshof van SMO. Voor Sjaan was de ondersteuning van SMO cruciaal om uit een moeilijke situatie te komen. 

Sjaan vat zijn ervaring met SMO samen met de woorden:  

“Als ik geen SMO had gekend in mijn leven, dan had ik het niet gered. Je zit al in een isolatie, een doolhof. 

Overgang naar eigen woning 

Na 1,5 jaar in de Gaarshof te hebben gewoond, vertelt Sjaan over zijn overgang naar zijn eigen woning. Hij stond al lange tijd ingeschreven voor een sociale huurwoning bij de gemeente en kreeg uiteindelijk een aanbieding die hij met beide handen aangreep. Dit nieuws was voor Sjaan geweldig, vooral omdat hij de buurt al kende van vroeger toen hij postbode was. Het bood hem de kans om weer dichter bij het centrum te wonen en zelfstandig boodschappen te doen met zijn scootmobiel. 

Belang van begeleiding 

Sjaan benadrukt de impact van de begeleiding die hij heeft ontvangen. Hij voelt zich begrepen en gesteund door de persoonlijke aandacht en tijd. Jeannette en haar collega’s stappen binnen alsof ze er al 2 jaar komen, wat hem goed doet. Hij waardeert dit omdat hij verder geen sociaal netwerk heeft. 

Uitdagingen en advies 

Hoewel Sjaan nu in zijn eigen woning woont, heeft hij nog steeds uitdagingen, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen met zijn scootmobiel. Desondanks is hij dankbaar voor de hulp die hij heeft gekregen en raadt hij anderen die hulp zoeken aan om SMO te benaderen. Ook al kan het aanvankelijk wat weerstand oproepen, Sjaan benadrukt dat hij iedereen de ondersteuning gunt die hij zelf heeft ervaren. Hij steekt zijn duim op als het gaat om het aannemen van hulp van SMO. 

Ervaringsverhalen

Gerelateerd

Vrijwilliger bij inloop wegwijs  

Vrijwilliger bij inloop wegwijs  

Maak kennis met Maurice van Bergen, een vrijwilliger bij Inloop wegwijs van SMO. Hij vertelt over zijn werk en ervaringen bij het helpen van mensen met administratieve taken. Ik ben altijd maatschappelijk betrokken geweest, maar mijn vrijwilligerswerk heeft mijn...

Lees meer
Ervaringsverhaal Peter

Ervaringsverhaal Peter

In de huiselijke sfeer van Peters appartement worden we hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Peter woont nu zelfstandig na begeleiding van Housing First en reguliere ambulante begeleiding. Hier ontmoeten we ook Pieter, trajectregisseur van Housing First. Hun...

Lees meer