076-5645050 info@smobreda.nl

In de huiselijke sfeer van Peters appartement worden we hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Peter woont nu zelfstandig na begeleiding van Housing First en reguliere ambulante begeleiding. Hier ontmoeten we ook Pieter, trajectregisseur van Housing First. Hun gedeelde liefde voor Ajax versterkt de band tussen hen. Met Antje, Peters partner, aanwezig tijdens het gesprek, belooft dit een bijzondere inkijk te geven in Peters verhaal van herstel. 

‘’Ik geniet van een gelukkig leven zonder al te veel zorgen. Mijn dagen worden gevuld door de aanwezigheid van mijn vriendin, Antje, en mijn passie voor Ajax’’

Uitdagingen en herstel

Peter deelt openhartig over zijn worstelingen, waaronder een drankprobleem waarbij hij dagelijks 8,5 liter alcohol consumeerde. Zijn leven nam een wending toen zijn relatie eindigde en hij uiteindelijk dakloos werd in Breda, zonder veel middelen om op terug te vallen. Gelukkig bood een dame hem tijdelijk onderdak en via een straatwerker kwam hij bij SMO Breda terecht. Hij verbleef eerst in de 24-uur opvang, De Doorstroomvoorziening, waar hij vervolgens werd doorverwezen naar Housing First. 

Peter vertelt hoe de steun van SMO Breda een enorme impact heeft gehad, vooral door Pieter en zijn collega’s van Housing First. Ze zagen hem als persoon en waren zelfs aanwezig bij de begrafenis van zijn zus. Deze betrokkenheid en ondersteuning waren cruciaal voor Peter tijdens zijn moeilijke periode van dakloosheid. Uiteindelijk resulteerde de hulp van SMO Breda en Housing First in het verkrijgen van zijn eigen woning, waardoor Peter minder afhankelijk werd van anderen en een enorme positieve verandering in zijn leven teweegbracht. 

Perspectief van Housing First 

Pieter, vanuit het perspectief van Housing First, benadrukt het belang van intensieve ondersteuning voor mensen zoals Peter: ‘Het team van Housing First biedt deze intensieve begeleiding, omdat we weten dat sommige mensen meer hulp nodig hebben dan slechts een uurtje per week. Voor Peter was deze intensieve begeleiding passender en cruciaal voor zijn herstelproces. Door hem te begeleiden, hem zijn eigen woonruimte te bieden en hem te helpen bij het afkicken van alcohol, hebben ze gezien hoe zijn leven transformeerde. Het is inspirerend om te zien hoe Peter uiteindelijk kon doorstromen naar reguliere begeleiding en nu zelfstandig kan wonen’. 

Contact met Housing First en advies van Peter  

Peter heeft nu al een jaar alle zaken afgerond bij SMO. Af en toe hebben Peter en Pieter nog contactmomenten. Ze bellen elkaar om te informeren hoe het gaat, of als Peter hulp nodig heeft bij het regelen van zaken. Hij weet dat hij altijd bij Housing First terecht kan. Peter benadrukt het belang van het zoeken naar hulp voor anderen die misschien twijfelen, en deelt zijn advies om naar Housing First te gaan voor een betere toekomst. 

Leven nu 

Peter straalt als hij spreekt over zijn gelukkige leven, gevuld met de aanwezigheid van Antje en zijn passie voor Ajax. Hij benadrukt de positieve verandering die zijn leven heeft doorgemaakt dankzij de steun die hij heeft ontvangen. 

Ontmoeting met Antje 

Met een glimlach vertelt Peter hoe hij Antje ontmoette via Facebook, toen hij een gesprek overnam van een vriend. Peter was destijds actief als radio- en internetpiraat, en een vriend van hem zat op Facebook met Antje te chatten. De vriendschap tussen Peter en Antje bloeide al snel op tot liefde, wat zelfs leidde tot Antjes beslissing om naar Breda te verhuizen. 

 

Ervaringsverhalen

Gerelateerd

Vrijwilliger bij inloop wegwijs  

Vrijwilliger bij inloop wegwijs  

Maak kennis met Maurice van Bergen, een vrijwilliger bij Inloop wegwijs van SMO. Hij vertelt over zijn werk en ervaringen bij het helpen van mensen met administratieve taken. Ik ben altijd maatschappelijk betrokken geweest, maar mijn vrijwilligerswerk heeft mijn...

Lees meer
Ervaringsverhaal Sjaan

Ervaringsverhaal Sjaan

Vandaag bezoeken we Sjaan, een cliënt van SMO die nu zelfstandig in een appartement woont en ambulante begeleiding ontvangt. We worden hartelijk verwelkomd door Sjaan en zijn vrolijke hondje. Jeannette, Ambulant Activeringscoach van Team Gewoon Thuis, is ook...

Lees meer